Select Page

Jos aloitat freelance-kirjoittajana, sinun on aloitettava bloggaaminen, mutta mistä aloitat? Ensinnäkin sinun on päätettävä, mikä on paras blogialusta käyttää ja mitä haluat saavuttaa blogillasi.

Tunnetuit blogialustat ovat WordPress ja Blogger ja hyvästä syystä. He ovat olleet ajan koetuksella, tarjoavat sisäänrakennettuja kohderyhmiä ja molemmat tarjoavat ilmaisia suojaussertifikaattia blogiisi. Mutta ne voivat olla rajoittavia, jos sinulla on erityisiä tavoitteita, ja siellä on useita muita arvokkaita vaihtoehtoja.

Olemme keränneet joitakin parhaista blogialustoista tutkittavaksi, olitpa sitten monipuolistamassa sisällön tavoittavuuttasi tai rakentamassa freelance-kirjoitusportfoliotasi tyhjästä.

Riippumatta siitä, minkä blogialustan valitset, muista varmuuskopioida sisältösi paikan päällä, koska katkoksia ja häiriöitä voi tapahtua kenelle tahansa, ja sisältösi on elantosi.

Keskiverto

Medium kasvaa edelleen yhtenä vapaista bloggaamisalustoista, joka vetää yrityksiä ja julkaisijoita riveihinsä. Puhtaan ja helppokäyttöisen sisällönhallintajärjestelmän, salasanattoman kirjautumisen ja analytiikan ansiosta Medium varmistaa, että palaat usein julkaisemaan uutta sisältöä.

Kuten WordPress.com, Mediumilla on suuri sisäänrakennettu yleisö ja aktiivinen lukijakunta. Maksettu taso on edullinen 5 dollaria kuukaudessa ja antaa muille jäsenille mahdollisuuden antaa sinulle tippiä ja kaupallistaa suosituimman sisältösi.

Voit myös julkaista blogikirjoituksesi uudelleen toisesta Medium-sivuston sivustosta niiden tuontityökalun avulla. Työkalua on helppo käyttää, ja se tuo tekstiä mistä tahansa muusta sivustosta sekä karonisen tunnisteen, jotta Google tietää, että se ei ole päällekkäistä sisältöä. Tuontityökalussa on myös mukautettu linkkien luonti, joten et rajoitu käsittämättömään satunnaisten kirjainten ja numeroiden riviin julkaisun URL-osoitteessa.

Työn lisääminen Mediumiin on mahdollisuus tavoittaa paljon suurempi yleisö ja ajaa liikennettä omalle sivustollesi. Mitä haittoja? Mediumissa julkaiseminen tarkoittaa, että luovut työsi hallinnasta, eikä sivuston analytiikkaa voi verrata Googleen. Jos sinulla on sisältöä, jota et voi sijoittaa muualle ja haluat todella nähdä sen, Medium on hyvä valinta.

Jekyll

Jos sinulla on kokemusta Ruby-ohjelmointikielestä, Jekyll on TechRadarin mukaan tehokas, erittäin muokattavissa oleva blogialusta. Vaikka se ei ole aloittelijoille, hintaa ei voi voittaa: sivuston generaattori on ilmainen, ja käyttäjät voivat myös lähettää sen GitHubiin ilman hosting-maksuja.

Jekyll ottaa sisältötekstitiedostosi, lisää ne malliin ja luo ladattavaksi valmiin verkkosivuston. Toisin kuin WordPress tai Blogger, hallitset kaikkia sivustosi näkökohtia mukautetusta sivutyksestä asetteluihin ja teemoihin. Sinun ei tarvitse huolehtia tietokannoista tai kommenttien moderaatiosta, koska sivusto on yksinkertaisesti sisältöäsi, joka esitetään haluamallasi tavalla. Jos olet joskus menettänyt sisältöä, koska online-julkaisija meni konkurssiin ja olet lahjakas teknikko, arvostat Jekylliä.